Evoluția rapidă a tehnologiei din ultimul timp , împreună cu scăderea accelerată a prețurilor echipamentelor, a panourilor fotovoltaice și a opțiunilor de stocare au avut ca rezultat o scădere semnificativă a costurilor de implementare a unui sistem fotovoltaic, până la punctul la care pot depăși ca și eficientă și/sau costuri de implementare/funcționare sistemele tradiționale de alimentare cu energie electrică , atât la clădirile noi cât și la clădirile existente . Recuperarea investiției într -un asemenea sistem a ajuns să se facă acum într-un interval de 5-7 ani pentru domeniul rezidențial , sau 2-4 ani pentru domeniile intensive în consum de energie electrică , ceea ce, la o durată de viață de minim 25 de ani devine extrem de atractivă din punct de vedere financiar, fără a mai lua în calcul și avantajele adiționale ca : independență energetică , rețea stabilă și de o calitate net superioară rețelei naționale , fără întreruperi și fluctuații , impactul ecologic pozitiv al investiției , etc.
Probabil aceasta este întrebarea care ne este adresată de cele mai multe ori, încă din primele discuții cu majoritatea clienților . Însă întrebarea este fundamental greșită . Necesarul de energie și dimensionarea sistemului NU SE FACE în funcție de dimensiunea spațiului de consum, fie el rezidențial sau comercial/industrial. Necesarul de energie îl aflăm , în primul rând , din consumul actual de curent electric, atât ca și medie lunară / zilnică , cât și ca și consum total anual. Ideal aceste informații ar trebui să cuprindă minim consumul din ultimele 12 luni, ca să prindă și perioada de vară , și perioada de iarnă . De obicei aceste date le putem prelua direct de la furnizorul actual de energie, de multe ori direct din contul tău de client online sau, dacă nu, din facturile fizice lunare.
Pornind de la aceste informații de bază , mai avem nevoie și de informații despre planurile tale de viitor: poate vrei să treci cu încălzirea pe electric, cu sau fără pompă de căldură . Poate ai în plan (sau poate ai deja) o mașină electrică care trebuie încărcată de la soare , pe cât posibil . Sau poate, pur și simplu, doreș ți să dezvolți afacerea existența sau să începi o afacere nouă și să ai niș te costuri reduse și previzibile pentru o perioada foarte mare de timp , fără influențe exterioare. Toate acestea plus orice alte informații relevante care decurg din discuțiile noastre cu tine le vom folosi ca să dimensionăm necesarul anual/lunar/zilnic de energie.
Dacă te decizi și pentru un sistem cu stocare, mai trebuie să aflăm și curba zilnică de consum, mai exact câți consumi în fiecare moment al zilei, atât pe lumina , cât mai ales pe perioadele fără lumina, pentru a putea dimensiona corect necesarul de stocare. Curba aceasta este puțin mai greu de stabilit fără niște echipamente specifice, așa că , dacă nu le ai , nu- ți face probleme, venim noi și instalăm temporar (gratis, evident ) aceste smart metere și îți facem un audit energetic complet, la care ai și tu acces din momentul instalării (și, probabil vei fi surprins să vezi când și în ce perioada consumi și vei începe deja sa optimizezi 😉) .
În funcție și de alte informații , puțin mai tehnice, ca : locul de amplasare al sistemului ( acoperiș , sol , etc), orientarea și înclinarea panourilor, sistem cu sau fără stocare, injectare în rețea sau fără injectare, etc, determinăm structura și dimensionarea finală a sistemului , precum și o estimare a energiei anuale/lunare/zilnice produse de viitorul tău sistem.
De abia după ce centralizăm și analizăm toate aceste informații îți vom transmite oferta finală , împreună cu pașii următori . Dacă ai nevoie și de finanțare , împreună cu partenerii noștri îți putem transmite și o oferta în acest sens, astfel încât să poți plăti sistemul în până la 60 de rate lunare.
Recuperarea investiției într-un sistem fotovoltaic diferă de la caz la caz și este influențată, în mare parte , de modalitatea și scopul în care este folosită energia electrică. Deși sunt foarte multe aspecte de discutat aici, termenele medii de recuperare a investiției sunt, în funcție de domeniul la care ne raportăm, aproximativ următoarele:
– rezidențial – 5-7 ani dacă folosim energia strict pentru consumurile ” tradiționale ” pe electric, însă acest termen scade semnificativ dacă, de exemplu, se trece la încălzire electrică (cu sau fără pompă de căldură) ori dacă încărcăm o mașină electrică. Printr-o automatizare inteligentă putem stoca, de exemplu, energia excedentară inclusiv în niște puffere, încălzind apa în timpul zilei și folosind-o noaptea pentru încălzirea locuinței .
– comercial/industrial – termenele sunt cu atât mai mici cu cât afacerea respectivă este mai intensivă în curent. Avem, printre clienții noștri, exemple de business-uri care și-au amortizat investiția în mai puțin de 2 ani, însă niște termene medii rezonabile sunt, în acest domeniu, cam de 3-4 ani, ceea ce, pentru o afacere, este un deal extrem de profitabil. Dacă mai adăugăm și faptul că oferim niște soluții de finanțare foarte avantajoase prin partenerii noștri, cu eșalonare a plăților de până la 60 de rate, practic, se înlocuiește plata lunară a facturii de energie cu plata ratei creditului, iar după câțiva ani energia devinde astfel gratis pe toată durata de viață a sistemului fotovoltaic, care este de minim 25-30 de ani.
Deoarece noi privim investiția într-un sistem fotovoltaic ca și una strategică, pe termen lung, de minim de 25-30 de ani, am ales să nu folosim decât echipamente de top, de la cei mai buni producători din fiecare domeniu. Astfel:
– La invertoare off-grid/hybrid lucrăm aproape exclusiv cu Victron Energy ( https://www.victronenergy.com/), care este, de departe, liderul incontestabil în domeniu. Tehnicienii noștri sunt certificați ca și instalatori autorizați Victron și avem un portofoliu impresionant de instalări făcute cu aceste echipamente, astfel încât putem afirma, fără falsă modestie, că suntem printre cei mai buni din țară. Mai ales că nu ratăm nici un training, nici un curs nou, nici o modificare software, pentru că ne dorim să fim în permanentă în top .
– La invertoare on-grid, lucrăm cu Fronius ( https://www.fronius.com/en), iarăși acceptat unanim ca și lider mondial pentru invertoarele conectate la rețea, atât pentru rezidențial, cât și pentru partea de comercial/industrial/parcuri fotovoltaice de mare putere.
– la panouri folosim , în funcție de specificul fiecărui sistem în parte, dar și de preferințele clienților, mărci consacrate din top 5: Canadian Solar, Longi, JA Solar, Trina Solar, cu tehnologie de ultima generație .
– Pe partea de stocare, noi am ales de mult tehnologia LiFePo4 (litiu-fier-fosfat), care este cea mai sigură și mai fiabilă în acest moment. Tehnologia de fabricație împiedică aprinderea spontană și/sau arderea acestor baterii, lucrul care le face cele mai potrivite pentru stocarea energiei. Folosim doar celule grade A, de la producători de top din domeniu, EVE, BYD, CATL, aceleași celule care se folosesc, mai nou, și la autovehicule electrice, celule pe care le importăm noi direct. Pentru managementul acestor celule folosim unele dintre cele mai bune BMS- uri de pe piață din acest moment, de la producătorul SEPLOS, al cărui reprezentant autorizat suntem în România, atât pentru distribuție, cât și pentru partea de servisare.
– La structura de prindere folosim iarăși liderul în domeniu, nemții de la K2 Systems, care nu mai au nevoie de altă introducere, găsiți mai multe informații despre ei aici: https://k2-systems.com/en/
– Pentru celelalte componente ale sistemelor instalate de noi, folosim întotdeauna doar echipamente de la producători consacrați: Schneider, Schrack, Noark, ETI, etc, astfel încât să nu lăsăm nimic la voia întâmplării și să reducem la minim riscurile unor viitoare defecțiuni .
Datorită acestei abordări , precum și a cunoștințelor tehnice solide ale echipei noastre, oferim fără nici un fel de emoții o garanție pentru montaj de 10 ani, astfel încât dvs să stați liniștiți și să va bucurați de investiția făcută .
Da. Pentru persoane juridice avem mai multe opțiuni de finanțare, de la credite bancare până la leasing. Una dintre cele mai avantajoase opțiuni în acest moment este prin Grenke Leasing, la care suntem parteneri autorizați și unde totul se desfășoară aproape exclusiv on-line și cu o rapiditate de invidiat. Mai multe detalii aici: https://www.grenke.ro/ro/ .
Reduci imediat consumul pe factură, poți beneficia de fonduri nerambursabile sau poți revinde energia nefolosită. Începe să economisești acum!
Îți suntem alături de la evaluarea tehnică până la documentația finală.
Reduci imediat costurile de pe factura de energie, iar după amortizare faci un profit lunar.
Poți accesa diferite programe de finanțare nerambursabilă.
Lucrăm EXCLUSIV cu cele mai bune echipamente de pe piață care garantează performanțe maxime.